НАЧАЛО » Събития » Международната онлайн конференция "Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество"

Международната онлайн конференция "Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество"

от: 20/11/2020 00:00
до: 20/11/2020 00:00

Международната онлайн конференция "Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество"

20 ноември, от 10.30 до 13.00 часа

https://www.facebook.com/events/663461931007642

Организатори: фондацията "Конрад Аденауер", посолството на Швейцария и Институтът по философия и социология на БАН

Международната онлайн конференция "Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество" /The Impact of Artificial Intelligence on Our Society/ ще се състои на 20 ноември, съобщиха от пресцентъра на БАН.
Конференцията е от 10.30 до 13.00 часа и може да се проследи в реално време във Фейсбук на адреса: https://www.facebook.com/events/663461931007642.

Лекторите са учени, изследователи и експерти в областта на изкуствения интелект от три европейски държави.

Организатори на форума са фондацията "Конрад Аденауер", посолството на Швейцария и Институтът по философия и социология на БАН.
Конференцията се очаква да бъде открита с приветствия от вицепремиера Томислав Дончев, от еврокомисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, и от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Целта на форума е да увеличи информираността на широката общественост, на политици, учени и журналисти за настоящите и бъдещите промени, и за предизвикателствата в обществото ни в резултат от все по-масовото навлизане на изкуствения интелект. Акцентът на докладите и дискусиите ще бъде върху влиянието на изкуствения интелект върху съвременните общества - какво бъдеще очаква работещите и какви ефекти от дигитализацията вече се наблюдават в България, Швейцария, Германия, както в Европа и света.

Експертите ще разгледат още как изкуственият интелект се очаква да промени системите на здравеопазването и какви биха били въздействията му върху образованието.