НАЧАЛО » Събития » Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“

Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“

от: 17/07/2020 00:00
до: 17/07/2020 00:00

Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“

17 юли 2020 г, Форум „Джон Атанасов“ при София Тех Парк

Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“ ще срещне експертните мнения на директори на училища, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и на бизнеса, който предлага технологични решения, в дискусия за бъдещето на електронното образование у нас.

Спазвайки противоепидемичните мерки в условия на извънредна обстановка в страната, събитието ще се проведе с контролиран достъп на 17 юли 2020 г. във Форум „Джон Атанасов“ при София Тех Парк.

В конференцията участие ще вземе еврокомисарят Мария Габриел с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“. Поканени за включване в дискусията са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образованието и науката при Народното събрание Милена Дамянова, като и представители на образователни институции, неправителствени организации и експерти в сферата на науката и технологиите.

Провокирани от създалата се ситуация заради пандемията COVID-19 и в подкрепа на образователната и икономическа сфера, водещи медии обединяват усилия в дискусията „Образование от A до # - Иновативното училище“.

Инициативата е на информационния портал Dir.bg, икономическия портал Economic.bg, телевизионния лидер NOVA и портала на българските общини Kmeta.bg, в партньорство с най-голямата дигитална група Нетинфо и „София Тех Парк“.