Air China и Rolls-Royce Holdings Plc създават съвместно предприятие за поддръжка на самолетни двигатели

Икономика / Е-мобилност
3E news
1710
article picture alt description

източник: Rolls-Royce

Air China и британският инженерен холдинг Rolls-Royce Holdings Plc обявиха създаването на съвместно предприятие в Пекин за поддръжка на самолетни двигатели, съобщава агенция Синхуа.

Новата компания ще се казва  Beijing Aero Engine Services Company Limited (BAESL) и ще оказва услуги за техническо обслужване и ремонт на самолетните двигатели Rolls-Royce Trent 700, Trent XWB-84 и Trent 1000.Към настоящия момент всички тези три типа двигатели се използват в самолетния парк на авиокомпанията Air China.

Air China и Rolls-Royce ще притежават по 50 % в съвместното предприятие. Общата стойност се оценява на сумата от 2,61 млрд. юана (378,2 млн. долара).

Предприятието трябва да заработи с пълен капацитет в средата на 2030-те години. BAESL ще може да извършва до 250 ремонта годишно. Предприятието ще оказва услуги свързани с техническото обслужване и ремонт, както за Air China, така и за други самолетни компании.

Както от Air China, така и от  Rolls-Royce отбелязват значението на съвместното предприятие за развитието на сектора. Към настоящия момент Rolls-Royce доставя около 60 % от самолетните двигатели.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Е-мобилност:

Предишна
Следваща