Цените на петрола на 9 ноември се възстановяват след поредния спад с над 2% при предишната търговия

Енергетика / Свят
3E news
605
article picture alt description

Цените на петрола се възстановяват след спада в рамките на търговията на 8 ноември заради опасенията за спад на търсенето на енергийни ресурси.

Стойността на януарските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures към момента на публикуване се повишава с 0,50 долара или с 0,63% до 80,04 долара за барел. При затваряне на предишната сесия цената по тези договори спадна с 2,07 долара или с 2,5 % до 79,54 долара за барел – минимума от 19 юли.

Фючърсите за петрола сорт WTI за декември на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват с 0,41 долара или с 0,54 % до 75,74 долара за барел.  При предишната сесия цената по тези договори спадна с 2,04 долара или с 2,6% до 75,33 долара за барел – най-ниското значение от 17 юли.

Пазарът реагира на данните на Американския институт за петрол (API), показващи рязко увеличение на запасите от горива в САЩ през миналата седмица. Според данните на API резервите от петрол са се увеличили с 11,9 млн. барела на ден.

Петролният пазар се оказа под удар в сряда, заради опасенията по повод перспективите за търсенето, подкрепен от публикуваните данни на API за рязко увеличение на запасите в САЩ, коментира анализаторът от FXTM Лукман Отунуга, цитиран от Market Watch.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща