Председателят на френската комисия за енергийно регулиране CRE призовава електроенергията да се пести

Енергетика / Свят
3E news
542
article picture alt description

източник: CRE

Председателят на френската комисия за енергийно регулиране (CRE) Jean-François Carenco призовава френските граждани да икономисват електроенергия и газ отсега заради риск от проблем с доставките през следващата зима.

„Трябва да пестим газ и електричество във Франция сега, в противен случай  следващата зима може да е по-лошо“, казва Carenco в интервю за изданието LesEchos.

Той подчертава, че е всички трябва да положат усилия: индустриалният сектор, обслужващият сектор, държавните организации и всеки от гражданите на Франция като ограничат потреблението на електроенергия и отоплението.

Председателят на CRE призовава също така за ускоряване на работата по плаващия LNG терминал в Льо Хавър и да се опростят административните и съдебните процедури, свързани с проектите  за възобновяема енергия.

На фона на войната в Украйна цените на електроенергията се повишиха значително. Във Франция несигурността по отношение на доставките на природен газ е съчетано със срива в производството на електроенергия от АЕЦ. То беше нарушено в резултат на спирането на няколко енергийни блока  заради корозия. В резултат на това, според CRE производството на ядрена енергия е спаднало до нивото от 1991 г.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща