Година преди Олимпийските игри в Токио Visa подкрепя програмата „Япония без пари в брой“ с иновативни решения

Visa и нейните партньори създават дигитално наследство за Страната на изгряващото слънце и помагат за yскоряването на икономическия растеж

Икономика / България
Галина Александрова
210
article picture alt description

До Олимпийските игри Токио 2020 остава една година и Visa, световният партньор за платежни технологии на олимпиадите, подготвя иновативни решения за разплащания за спортистите, посетителите и гражданите в подкрепа на правителствената програма “Япония без пари в брой”, разработена с цел да удвои дигиталните разплащания до 40 процента до 2025 г. Очаква се Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през 2020 г. да бъдат най-иновативните досега, а Visa е в уникалната позиция да помогне олимпиадата да стане катализатор за постигане на най-доброто в дигиталните разплащания за Япония

"В наши дни няма друг пазар в света, който да се сравнява с Япония - това е третата по големина икономика в света и лидер в много индустрии, но търговията се осъществява предимно с пари в брой, казва Стивън Карпин, представителен директор и мениджър на Visa за Япония. Visa гледа на олимпийските игри като възможност да предостави най-иновативни технологии за разплащане на мястото на събитието, в олимпийското село, както и в цялата страна домакин, за да подобри преживяването на феновете. За Токио 2020 г. Visa планира решения, който ще въздействат трайно на страната, с цел да подпомогнем ускоряването на икономическия растеж, като същевременно осигурим на японското общество и посетителите изключителното преживяване, за което са дошли.“

Подкрепа за “Япония без пари в брой”

Днес едва около една пета от всички разплащания в Япония използват дигитални методи в сравнение с около 90% в Южна Корея и около 60% в САЩ и 70% в Китай. Следващата година в Япония се очаква да пристигнат 40 милиона посетители и Visa предвижда редица инициативи, за да гарантира възможно най-добрия опит в търговията и разплащанията, сред които:

Ръст на дигитални плащания: За да адресира проблема с прекомерното използване на пари в брой, Visa работи в тясно сътрудничество с търговци от широк кръг бизнес направления, като ресторанти за бързо обслужване, транзитни и удобни магазини, за да модернизира и внедри разплащанията с POS терминали и да задейства приемането на дигиталните разплащания още преди началото на Токио 2020 г.

Екип на Visa за „Япония без пари в брой“: От 2000 г. насам Visa развива „Екипа на Visa“ (Team Visa) с участието на световни спортисти, които се състезават в широк кръг от спортни състезания и представляват марката на и извън спортното поле. Към „Екипа на Visa“ се присъедини японската надежда в новия олимпийски спорт сърфинг Каноа Игараши, който „яхна вълната на разплащаията без пари в брой“ в маркетинговата кампания на Visa, която вече е в ход в Япония. През годината Visa ще продължи да разширява списъка на спортистите от „Екипа на Visa“ и маркетинговите си усилия, за да популяризира техните истории и да рекламира използването на дигитални разплащания.

Изграждане на партнъорска екосистема: Като световен лидер в областта на дигиталните разплащания, Visa предлага иновации на своите 3,4 милиарда потребители чрез широк спектър финансови услуги, търговци, технологии и финтех партньори. За по-нататъшното развитие на своята мрежа в Япония, Visa стартира платформата Visa Fintech Fast-Track, за да направи по-бързо и по-лесно за финтех индустрията да изгражда и предоставя нови дигитални търговски преживявания в платежната мрежа на Visa. Компанията си партнира от скоро с корпорацията за разплащания LINE, оператор на дигитални портфейли и fintech услуги в приложението за съобщения LINE, за да насърчи приемането на дигиталните плащания.

Внедряване на иновации на олимпиадите: Като изключителен спонсор за платежните технологии, Visa е в уникалната позиция да внедрява иновации за разплащания на всяка олимпиада, дори те все още да не са широко достъпни. На Олимпийските игри в Рио 2016 г. Visa предложи на своя екип от спортисти пръстен за разплащания. По време на зимните Олимпийски игри в Пхенян през 2018 г. Visa преслагаше аксесоари за разплащания, като ръкавици и игли за ревери, които позволяват да се извършват безконтактни разплащания. За Токио 2020 г. Visa проучва различни иновации в областта на разплащанията от биометрична идентификация и аксесоари за разплащания до нови мобилни приложения, които ще включват дигитални карти.

Измерване на входящите глобални пътувания и разходи за Япония: Според Глобалното проучване на пътуванията, осъществено от Visa, през последните две години Япония е изпреварила САЩ като най-популярната дестинация. В очакване на Олимпийските игри Visa ще продължи да споделя данни за пътуванията и разходите на потребителите, както и прогнози за туристическите тенденции, свързани с олимпийските игри, за да помогне на местните търговци да се подготвят за наплива на чуждестранни туристи.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща