Saudi Aramco и General Electric създават изследователски център за съвременни технологии в енергетиката

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
499
article picture alt description

Saudi Aramco и General Electric създават изследователски център за съвременни технологии в Саудитска Арабия. В него основно ще бъдат задействани напредналите технологии в енергетиката.

В новият център Baker Hughes GE (BHGE) ще бъде изграден първият в Саудитска Арабия промишлен 3D принтер за конструкции от метал, а също така там ще бъде разположена и лаборатория за визуализация на данните.

Лабораторията ще бъде снабдена с аналитична платформа, която ще е в състояние да оптимизира процеса на вземане на решения на базата на алгоритми, отчитащи показанията на кладенците и обкръжаващата ги екосистема, а също така ще се осъществява моделиране и прогнозиране.

Както съобщава Saudi Aramco, съвременните технологии са от стратегическо значение за развитието на компанията. Предполага се, че сътрудничеството с GE в рамките на новия изследователски център ще даде възможност на Saudi Aramco да повиши ефективността на проектното управление, проектирането, производството и въвеждането в експлоатация както на самото оборудване, така и на съпътстващото програмно обезпечение.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща