Huawei представи доклад за устойчиво развитие' 2018 с фокус върху цифровите технологии

Икономика / Технологии
Галина Александрова
554
article picture alt description

Huawei представи своя годишен доклад за устойчиво развитие за 2018 година, който е 11-тия пореден доклад за компанията. Той представя четирите посоки в нейната стратегия за устойчиво развитие – приобщаване на повече хора към цифровите технологии, сигурност и надеждност, защита на околната среда и здрава и хармонична екосистема.

През последната година Huawei работи заедно с ООН за постигане на Целите за устойчиво развитие на световната организацията, като Huawei си поставя за цел осъществяването на устойчиви връзки със своите партньори от индустрията и създаването на приобщаваща екосистема.

На официалното събитие за представянето на доклада Лианг Хуа, един от председателите на Huawei, заяви, че: „Huawei дава добавена стойност на своите потребители чрез иновациите на компанията. Ние правим всичко възможно да спомогнем за дигиталната и глобална свързаност. Искаме да предоставим по-достъпни дигитални услуги за всички и еднакъв достъп. За нас е важно да допринесем за общото социално и икономическо развитие“.

Лианг продължава с това, че опазването на околната среда е ключова част от инициативите на Huawei за устойчиво развитие на компанията. Той добавя, че: "Енергийната ефективност се превръща в основен фактор при създаването на комуникационни мрежи. Трябва да използваме по-малко енергия, за да прехвърляме по-голямо количество информация. Трябва да намалим като цяло енергийното потребление за захранване на системите. Комуникационните технологии могат да помогнат за това".

Лианг обясни, че технологичният гигант Huawei е внедрил много иновации в хода на своите 5G изследвания, разработването на продукти и инженеринг. Компаниятауспя да намали консумацията на електроенергия за всеки 5G сайт (оборудването, необходимо за покритието на една 5G клетка) до 20% по-малко от средното за индустрията. Това е възможно, благодарение на новите чипсети на Huawei, системния софтуер, професионалните услуги и модерните хардуерни технологии за разсейване на топлината. Тези иновации спомогнаха Huawei да стане по-енергийно ефективна компания. Използвайки правилните решения в производството на 5G оборудване, Huawei ще бъде 5G компаниятa, която реално прилага зелени технологии.

Кевин Тао, член на Борда на Директорите и председател на Комитета за устойчиво развитие на Huawei, сподели, че: „Компанията ни иска да спомогне предимствата на цифровите технологии да достигнат до всеки дом, човек и организация. За тази цел ние стартирахме глобална инициатива за приобщаване към цифровите технологии, наречена TECH4ALL. Например към края на 2018-а година нашето решение RuralStar е свързало 40 милиона жители на селските район”.

Тао допълни, че: „Днес компанията предоставя комуникационни услуги на над 3 млрд. души като Huawei сеангажира да подкрепя сигурни мрежови операции по целия свят.Ние спазваме този ангажимент, независимо какво се случва.“ Например „през 2018 година, след земетресение в Индонезия с магнитуд 7.7, Huawei беше първият и единствен доставчик на оборудване в района“, допълва той.

Тао обяви и кои са новите стратегии за устойчивост на Huawei, които включват две генерални промени. Първата е свързана с това, че Huawei разшири стратегията си от такава за преодоляване на цифровото разделение в стратегия за цифрово приобщаване. Базирайки се на свързаността, компанията днес обръща повече внимание на приложенията и уменията. Втората промяна е свързана със стратегията за поддържане на стабилни и сигурни мрежови операции и защита на неприкосновеността на потребителитекато компаниятадоразвива тази стратегия в „сигурност и надеждност“.

Huawei винаги се стреми към устойчивост във всичко, което прави – в своите иновации, създаването на стойност и нейното споделяне с партньорите си, като по този начин им придава много по-голямо корпоративно и социално значение. В бъдеще Huawei ще работи още по-упорито, за да изпълни успешно своята роля в изграждането на едно по-добро и по-сигурно бъдеще.

Резюме на Доклада за устойчивото развитие за 2018:

Дигитално приобщаване: Технологията не трябва да е достъпна за малцина, а за всички. Въпреки това предстои да бъде изминат много дълъг път, докато това стане реалност. Според GSMA 66% от домакинствата по света все още не разполагат с интернет връзка, а почти 4 млрд. души по света няматдостъп до интернет. Но това не е всичко – над 2 млрд. души по света не могат да разчитат на надеждна мобилна връзка. Huawei знае, че носи отговорност към всички тези хора, в резултат на което компанията стартира своята глобална инициатива за дигитално включване TECH4ALL.

Сигурност и доверие: Един напълно свързан интелигентен свят се изгражда въз основата на сигурност и доверие. Huawei поставя кибер сигурността и защитата на личните данни като свои водещи приоритети. През следващите 5 години Huawei ще инвестира 2 млрд. долара за усъвършенстване на своите възможности в областта на софтуерното инженерство, за да може да отговори по-ефикасно на предизвикателствата, пред които са изправени кибер сигурността и защитата на личните данни в днешно време.

Опазване на околната среда:Huawei се стреми към изграждането на чиста, ефикасна, нискокарбонова кръгова икономика. Компанията е посветена на това да минимизира щетите върху околната среда при осъществяването на своята всекидневна дейност. Huawei използва своите иновативни продукти и решения, за да помага на различните видове бизнес да пестят енергия и да намаляват вредните емисии, допринасяйки за осъществяването на кръгова икономика. Компанията полага усилия да изгради нискокарбоново общество с помощта на своите бизнес партньори. През 2018 г. Huawei използва около 932 млн. kWh електрическа енергия, дошла от чисти енергийни източници, като по този начин се постигна намаляване на вредните емисии с около 450 хил. тона.

Здрава и хармонична екосистема:Huawei напълно приема своите отговорности в качеството си на корпоративен гражданин и работи в тясно сътрудничество със своите клиенти, служители, местни общности и бизнес партньори, за да създаде по-здрава и хармонична екосистема. През 2018 г. Huawei организира 177 обществени програми по целия свят, чиято цел бе да подпомогнат растежа на местните икономики.

Пълния доклад за устойчивото развитие за 2018 можете да откриете на: http://www.huawei.com/en/sustainability/sustainability-report

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща