САЩ отчитат рекорден спад на добива на петрол

Енергетика / Свят
3E news
605
article picture alt description

Добивът на петрол в САЩ е спаднал с една трета или с около 3,5 млн. барела на ден, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на търговци и осведомени източници. Причината за този рязък спад е изключително студеното време.

„Добивът на нефт в цялата страна към настоящия момент е спаднал с около 3,5 млн. барела на ден или повече“, се казва в съобщението на агенцията. Отбелязва се, че това съставлява около една трета от общия добив на нефт в страната, както също и, че спадът е рекорден. Само в Пермския басейн ((Permian Basin), Тексас – най-голямото находище на Америка добивът е спаднал с 65 %.

Заради студовете работа са спрели и редица нефтопреработващи заводи в частност в щата Тексас. В нощта срещу вторник бе съобщено за временно спиране на рафинериите на Motiva и Exxon Mobil, както и за свиване до минимума на преработката на петрол от страна на френската Total. Компанията е спряла и завода си в Порт Артур, Тексас. Заради студовете щети понасят и компаниите Occidental Petroleum и и Chevron.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща