Полският терминал за втечнен природен газ зарежда 5000-ата цистерна

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
244
article picture alt description

Полският LNG терминален оператор, Polskie LNG, заяви, че е достигнал важен репер в работата на съоръжението „Президент Лех Качински“ в Świnoujście.

Компанията отбеляза в кратко изявление чрез своите канали в социалните медии, че е заредила 5000-тата цистерна за втечнен природен газ от началото на експлоатацията на съоръжението.

Първият ISO контейнер /стандартизиран контейнер за интермодален транспорт/ е бил зареден в съоръжението през септември миналата година, което бележи началото на експлоатацията на претоварващата инсталация за втечнен природен газ за железопътни цистерни и ISO контейнери. Компанията заяви, че 5000 товарни камиона за втечнен природен газ се равняват на 200 000 кубически метра охладено гориво.

 

Polskie LNG е в процес на разширяване на операциите в съоръжението чрез три ключови проекта; изграждането на третия резервоар за съхранение на втечнен природен газ, доставка на допълнителни технологични инсталации, увеличаващи капацитета за регазификация до 7,5 милиарда кубически метра годишно, както и претоварващата инсталация за втечнен природен газ заедно с железопътното трасе. Полският терминал за втечнен природен газ в Świnoujście е водещият проект на страната за диверсификация на доставките на газ и намаляване на зависимостта от вноса по тръбопроводи от Русия. Полската нефтена и газова компания (PGNiG) отговаря за всички доставки на втечнен природен газ, идващи до терминала за внос, управляван от подразделението на Polskie LNG - Polskie LNG.

 lngworldnews.com

Преводът е публикуван в Бюлетина на Центаръ за изследване на Балкански и черноморски регион

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща