Отново полети между Русия и България от следващия понеделник

Между Москва и София, Варна и Бургас ще има по 4 полета седмично, от още четири руски градове – по един до морето

Икономика / Свят
3E news
600
article picture alt description

От следващия понеделник се възстановяват редовните полети между Русия и България. Това става след решение на правителството в Москва, като нашата страна е сред държавите, за които то е в сила. От Москва до София, Варна и Бургас ще бъдат изпълнявани по 4 рейса седмично. Паралелно с това от Екатеринбург до Бургас и Варна ще има по един полет на всеки 7 дни. Същото важи и за маршрутите Минералние води - Варна, Самара - Бургас, Ростов на Дон - Варна, Ростов на Дон – Бургас, се посочва в решението на руското правителство.

Възстановяването на редовните въздушни линии с България, а също и с Белгия, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър, Република Северна Македония, САЩ и Турция, идва след спирането им с цел борба с разпространението на COVID-19. Освен да поднови полетите до и от тези 9 държави, руското правителство също така реши и да увеличи броя на редовните рейсове с още 9 страни - Австрия, Азербайджан, Армения, Гърция, Катар, Сърбия, Финландия, Хърватия и Швейцария.

Новината за подновяването на полетите от Русия идва в критичен момент за българския туризъм, който вече втора година се намира в сложна ситуация заради пандемията. Освен това наскоро стана ясно, че има сериозна пречка и за британските туристи да дойдат да почиват у нас това лято. Преди две седмици правителството в Лондон включи страната ни в списък, според който всеки британец, посетил някоя от държавите в него, ще подлежи на 10-дневна карантина, когато се прибере у дома. Което автоматично означава, че едва ли ще има кой знае колко британски туристи у нас през летния сезон. Сега подновяването на полетите от Русия до България дава на родния туристически бранш надежда поне за глътка въздух през лято, което настъпи официално днес.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща