Италианската Eni е открила голямо находище на газ и кондензат в Нигерия

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
255
article picture alt description

Италианската компания Еni в лицето на дъщерната си компания в Нигерия NAOC е открила голямо находище на газ и кондензат в дълбокия участък на находището Obiafu-Obrikom в делтата на река Нигер, се казва в съобщение на Eni.

„Запасите в находището са около един трилион кубични фута газ и 60 милиона барела свързан кондензат в дълбоките залежи. Находището има допълнителен потенциал, който ще бъде оценен по-нататък“, се казва в съобщението. Според оценката на компанията чрез кладенеца Obiafu-41 могат да се извлекат над 100 млн. куб фута газ на ден и 3 хил. барела на ден свързан кондензат. Компанията отбелязва, че кладенецът ще бъде въведен незабавно в експлоатация за увеличаване на добива на газ от NAOC.

Италианската нефтогазова компания Eni работи в 83 държави по света и е сред лидерите по проучване, добив и разработка на петролни и газови находища. През миналата 2018 г. добивът на въглеводороди от страна на Eni в Нигерия е бил от порядъка на 100 хил. барела нефтен еквивалент на ден. Компанията работи в страната от 1962 година.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща