Foratom: приветстваме идеята на ЕС за намаляване на емисиите парникови газове с 55 на сто

Енергетика / Свят
3E news
736
article picture alt description

Атомната индустрия приветства предварителното споразумение на ЕС за намаляване на емисиите парникови газове с 55% до 2030 г., смятайки, че този ход показва, че Съюзът „на хартия се отнася сериозно към справянето с климатичните промени“. Това заявиха от европейската организация Foratom.

„Намаляването на емисиите на CO2 е от съществено значение, ако ЕС иска да изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение и този закон за климата е стъпка в правилната посока“, заяви Ив Десбезайе, генерален директор на базираната в Брюксел Асоциация на атомната индустрия Foratom. По думите му е ясно, че ЕС има нужда политиките да следват науката и да се отнася към всички нисковъглеродни технологии равнопоставено.

„Всъщност, тези ревизирани цели са по-амбициозни от преди и не могат да бъдат постигнати без дългосрочната работа на съществуващите атомни електроцентрали“, заяви Десбезайе.

Европейското споразумение предшества виртуалната среща на десетки световни лидери по климатичните въпроси, свикана от президента на САЩ Джо Байдън. Целта ѝ е ускоряване на действията за намаляване на емисиите парниковите газове.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща