ТЕЦ -Варна: През последните дни е имало две непланирани изключвания на блок 6

Всички защити и блокировки са действали правилно, не е възникнала опасност за хората и за замърсяване на околната среда.

Енергетика / България
3E news
640
article picture alt description

През последните няколко дни, в ТЕЦ – Варна е имало две непланирани изключвания на блок 6 в централата. Жителите на близкото село Езерово са подали сигнали и запитвания до ръководството но община Белослав, която информира, че на 15 юли в 23.21 часа блок 6 е изключил от ЕЕС, при което всички защити и блокировки са действали правилно. Не е възникнала опасност за хората и за замърсяване на околната среда, уверяват от общинската администрация в Белослав.

След извършена диагностика от персонала на централата е установена изгоряла бобина на реле участващо във схемите за управление. След като дефектиралата част е била подменена в 9.45 часа на 16 юли, блокът е включен в паралел на ЕЕС.

В неделния ден, 18 юли, в 11.23 часа блок 6 отново е изключил от ЕЕС. Всички защити и блокировки са действали правилно, не е възникнала опасност за хората и за замърсяване на околната среда.
След извършена диагностика и направените проверки в 13:15 часа на същия ден блокът е включен в паралел на ЕЕС.

При всяко изключване на блока се отварят предпазни клапани които изхвърлят излишната водна пара в атмосферата. Процесът е съпроводен с отделяне на силен шум, който е притеснил живеещите в района.

Това не води до никакви опасности за хората и околната среда и е съгласно инструкциите за експлоатацията на съоръженията, уверяват гражданите от общината.

От ръководството на ТЕЦ – Варна са предприели всички мерки, планирани дейности, свързани със създаване на по-голям шумов фон, да се извършват в работни дни и в периода от 08:00ч. до 20:00ч.
Всеки енергиен блок се състои от десетки съоръжения и системи, работещи едновременно и както във всяко производство, възникват непредвидени технически проблеми.

Екипът на ТЕЦ – Варна прави всичко възможно тези инциденти да се сведат до минимум и гарантират, че събитията през последните дни не водят до никакви опасности за хората и околната среда, категорични са от Общинската администрация в Белослав.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща