Отпадат часовите ограничения за влизане и излизане от София

Икономика / България
3E news
463
article picture alt description

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са отменени часовите ограничения за влизане и излизане от София.Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени работното място и телефонният номер на работодателя.

От днес поетапно се възстановява извършването на женски и детски консултации, детски имунизации и плановият прием в болница. Детските и женските консултации ще се извършват след предварително записан час, като пред кабинетите не трябва да се струпват хора. Разстоянието между двама чакащи трябва да е не по-малко от метър и половина, се посочва още в заповедта. Пациентите трябва да бъдат с лицеви маски. При съмнение или при минимални симптоми на болестта новоприетите в болница ще бъдат изследвани за COVID-19 в рамките на 24 часа след хоспитализирането им.

Остава в сила ограничението за свижданията в болниците. Продължава ограничението и за присаждане на органи от трупни и живи донори.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща