Георги Терзийски, АПИ: 1.8 млн. лв. ще стува ремонтът на участъка от АМ „Струма“ край Дупница

Икономика / България
Галина Александрова
245
article picture alt description

Над 1 800 000 лв. ще струват ремонтните дейности в участъка на АМ „Струма“. Това каза Георги Терзийски председателят на УС на АПИ, в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Агенцията ще предяви като регрес към причинителя и увредителя на съоръжението“, посочи Терзийски. По думите му след пожара на магистралата са направени проверки на 3 800 съоръжения, където са отчетени 120 нарушения. Терзийски добави, че сигнали в Агенцията за отпадъци са получени още на 4 април 2018 г. от Дупница с писмо като ни уведомяват че има опасност. „Извършили сме проверки тогава и установихме че в района на съоръжението няма наличие на отпадъци:, допълни още председателят на УС на АПИ.

„Ние подадохме сигнал до прокуратурата след като беше увредено съоръжението. Не е имало данни за извършване на нарушение или престъпление“, коментира още Терзийски. Според него в всеки един момент може под това съоръжение да се появи отпадък. „Агенцията сме уведомили Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, за да има съответно действия по писменото разпореждане да бъдат премахнати извън сервитута но в близост до съоръжението тези материали за рециклиране“, обясни Терзийски.

„По закона за пътищата има обслужващи зони, които в зависимост от класа на зоната са от 10 до 100 метра. Понеже тук няма и 10 метра ще бъде издадено такова разпореждане да бъде освободен терена. Искам да заяви че основната дейност на Агенцията е да изгражда пътища и да поддържа пътища. Тя не е компетентна да изпълнява дейности по управление на отпадъците“, посочи още председателят на УС на АПИ.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща