Борисов: Името на Цветанов се заменя с „Изпълнителната комисия“, не е имало трети вариант

Икономика / България
Галина Александрова
730
article picture alt description

Не е имало трети вариант за Цветан Цветанов. Това зяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с Изпълнителната комисия на партията, която се проде в петък в централата на ГЕРБ.

Вариантите за Цветанов бяха два - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите, да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вариант – напуска отвсякъде! Какъв вариант трети?“, коментира Борисов по повод твърданията на Цветанов по-рано днес, че имало и трети вариант, но той не бил приет от премиера.

„Това беше и негово желание, и както той каза, доверието в нас по много теми го няма…Мисля, че това беше очаквано. Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее на концерти“,заяви още Борисов.

Премиерът изтъкна, че Изпълнителната комисия и Конгресът на партията трябва да определят броя на заместниците му, но намекна: “с двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническите неща през времето, в което аз се занимавам с премиерството си, мисля, че е предостатъчно“.

Румяна Бъчварова ще бъде освободена от позицията началник на кабинета, за да може да стане посланик. Нейното място заема Деница Желева. Досега тя беше съветник на премиера по външна политика, съобщи БНР.

Борисов и ръководството на партията са обсъдили също резултатите от евровота и други вътрешно-партийни въпроси:„Исках днес, преди да си отидат, да ги успокоя, че който си е вършил работа, ще си върши пак. Името на Цветанов се заменя с „Изпълнителната комисия“.

"Ще създам и един орган за контрол вътре в самата партия – за сигнали, жалби и оплаквания – говоря за тези извън престъпленията“, допълни Борисов.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща