Първите крипто ETP в Обединеното кралство стартират на 28 май

Икономика / Финанси
Георги Вулов
375
article picture alt description

Снимка: архив 3е-news/Pixabay

Управление за финансово регулиране и надзор във Великобританиа (FCA) издаде разрешение на WisdomTree да търгува с ETP, инвестиращи в биткойн и етериум, два от най-популярните цифрови токени. Търговията ще започне на 28 май на Лондонската фондова борса (LSE).

Така първите борсово търгувани криптовалутни продукти в Обединеното кралство ще се появят в страната почти десет години след като първите подобни инструменти се появиха в Швеция, отбелязва Financial Times.

Още по темата

Крипто ETP на LSE, обаче, ще бъдат достъпни само за професионални инвеститори, тъй като FCA постанови, че „крипто дериватите не са подходящи за потребители на дребно поради отрицателните качества, които имат“.

Позицията на FCA контрастира с тази на регулаторите в различни страни, включително голяма част от континентална Европа, САЩ, Канада, Австралия, Бразилия и Хонконг, които предоставиха подобни ETP на инвеститори на дребно.

Курсът на биткойна в сряда нарасна с 1%, а на етериума - с 0.5%. От началото на годината цената им е скочила съответно с 68% и 65%.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Финанси:

Предишна
Следваща