Руската „Татнефт“ е придобила мрежа от бензиностанции на турската Dogan Holding

Енергетика / Свят
3E news
496
article picture alt description

източник: Aytemiz Akaryakit

Руската „Татнефт“ е придобила мрежа от над 570 бензиностанции от турската Dogan Holding за сумата от 320 млн. долара. Самият турския собственик е придобил дял от   50 % в мрежата от бензиностанции Aytemiz Akaraykit през 2015 г.

„Според сключеният на 4 април  договор, 100 % от Aytemiz Akaryakit са продадени за 320 млн. долара на компанията „Татнефт“, цитира вестник Yeni Akit съобщението на турския холдинг.

Според информацията, съветът на директорите на „Татнефт“ е одобрил откриване на представителство в Турция през февруари. Основният бизнес на компанията е в Русия.

Според финансовия портал KAP приходите на Aytemiz Akaryakıt за 2022 г. са били над 29 милиарда турски лири (над $1,5 милиарда). Компанията твърди, че притежава повече от 570 бензиностанции в 77 провинции в Турция и обслужва повече от 5,5 милиона собственици на автомобили. Заема 56-то място в класацията на 500-те най-големи компании в страната.

„Татнефт“ е една от най-големите публични петролни компании в Русия, оперира в Татарстан и управлява един от най-големите петролни рафинерийни комплекси в страната Taneko. Правителството на Татарстан контролира около 36% от акциите с право на глас на компанията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща