LG подоброва своя бизнес за Смарт Телевизори с Webos Hub

Нова актуализация предлага персонализиран интерфейс за телевизионните партньори на компанията и повече съдържание и удобство за потребителите

България
3E news
334
article picture alt description

LG Electronics (LG) разширява своята бизнес платформа за смарт телевизори със скорошното лансиране на webOS Hub, подобрена версия на своето webOS решение за бизнес партньори на компанията. Предоставяйки повече опции за персонализиране на производителите на умни телевизори, както и повече удобство и разширяване на съдържанието за крайния потребител, webOS Hub ще бъде достъпен в разширена мрежа от 200 партньора на компанията, включително Seiki, Eko, Stream System, Konka, Aiwa и Hyundai – десетократно увеличение в сравнение с периода, в който LG стартира лицензирането на webOS екосистемата в началото на 2021 година.

Много повече от обикновена смарт платформа, webOS Hub идва с поддръжка от технологичните партньори LG, включително Dolby, Realtek, Gracenote и CEVA, както и е сертифициран от повече от 160 телевизионни оператори в целя свят. Новата актуализация допълнително демонстрира ангажимента на компанията да предостави изключително потребителско изживяване на възможно най-много хора от целия свят.

webOS Hub дава възможност на компаниите да персонализират потребителския интерфейс (UI) по много различни начини, като например фини настройки на началния екран чрез избор на цветова гама, прилагане на визуален стил, подхождащ на техния собствен, както и добавяне на лого за повече видимост. Чрез възможността за адаптиране на webOS Hub, LG предлага на производителите на умни телевизори да се разграничават в своите оферти, като в същото време предоставят по-разширено и приятно потребителско изживяване.

 

Подобрени  оперативни функции и опции за персонализиране, webOS Hub предоставя на потребителите подбрана селекция от съдържание, базирана на техните вкусове и предпочитания. Next Pick1 спестява изключително ценно време, като предлага до три телевизионни предавания от излъчващите станции или свързани приемници, както и едно VOD заглавие или приложение. Освен това, новата актуализация поддържа Magic Explorer от LG, който показва информация релевантна за съдържанието, излъчвано в момента, като например биографията на актьорите или локация на снимките.

 

webOS Hub също така предлага и подобрено зрителско изживяване с Clear Voice PRO, функция, която прави диалога на екрана много по-разбираем. Подобно на предшественика си, webOS Hub предлага основни стрийминг услуги като Netflix, Disney+, Prime Video и безплатната, примиум услуга на LG – LG Channels. Към тях се присъединяват и нови стрийминг услуги като Fubo TV, като се очаква портфолиото да се допълни и от популярни гейминг услуги като NVIDIA GeForce NOW.

В допълнение към достъпа до разнообразно висококачествено съдържание, цялостното решение на LG за смарт телевизори представя редица впечатляващи функции, като усъвършенствана обранотка на картини, поддръжка на променливата честота на опресняване (VRR)2 и Game Optimizer, който предлага фина настройки на картината и аудиото за различните жанрове игри. Първият OLED телевизор с webOS Hub от партньор на LG ще бъде лансиран на пазара скоро, предоставяйки на повече потребители изключителни функции и качество, вече познато на потребителите на LG по целия свят.

„Ангажирани сме с усъвършенстването и разширяването на нашата webOS Hub екосистема, която продължава да въвлича все повече и повече потребители в несравнимото потребителско изживяване с LG webOS,“ казва Парк Хьонг-сей, президент на LG Home Entertainment Company.

 

Над 120 милиона устройства в над 150 страни вече работят с webOS – число, което ще расте с предоставените възможности от новия и подобрен webOS Hub

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща