Бош Инженеринг Център София подкрепя фондация „Заедно в час“

Техниката и софтуерът, закупени с дарението, ще бъдат използвани за онлайн обучения и ще подпомогнат участниците в програмите „Нов път в преподаването“ и „Училища за пример“

Икономика / Технологии
3E news
1046
article picture alt description

Бош Инженеринг Център София подкрепя „Заедно в час“, като осигурява допълнителна техника и софтуер, които ще бъдат използвани за онлайн обучения и подпомагане на участниците в две от програмите на фондацията - „Нов път в преподаването“ и „Училища за пример“. Дарението е свързано със стратегията на Центъра да подкрепя образованието, професионалното развитие и ориентация на младите хора в България, както и да създава среда и повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез иновации и технологии.  

Чрез първата програма „Нов път в преподаването“ се обучават и подпомагат хора от различни професионални сфери да работят като учители. Фокусът на „Училища за пример“ е поставен върху разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училищата, които допринасят за успеха на всеки ученик. Освен това, благодарение на дарението на Центъра, ще бъдат подпомогнати и организационни дейности на „Заедно в час“, свързани с разпространението на добри практики в образованието до широк кръг от учители и училища в страната.  

Дарението слага началото на дългосрочно партньорство между Бош Инженеринг Център София и „Заедно в час“. Служители на компанията ще дадат своя личен принос за каузата повече деца да получат качествено образование. Като ролеви модели в различни училища те ще вдъхновяват учениците да учат повече и ще ги амбицират да си поставят високи цели, които да следват. Бош Инженеринг Център София и „Заедно в час“ планират да продължат сътрудничеството си и чрез различни благотворителни инициативи, средствата от които ще бъдат дарени на организацията. 

Сред основните приоритети на Бош Инженеринг Център София са инвестицията в образование и развитие на млади таланти в IT сферата. Освен че инициира програми за усъвършенстване на квалифицирани и опитни инженери, компанията подкрепя и бъдещите кадри в професионалното им развитие чрез стажантски програми, дуално обучение и сътрудничество с университети.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща