Конференцията за бъдещето на Европа ще бъде открита днес в Страсбург

Всеки европейски гражданин ще може да участва в политиките на Европейския съюз.

Икономика / България
3E news
447
article picture alt description

Церемонията по откриването на Конференцията за бъдещето на Европа ще се състои в Европейския парламент в Страсбург в Деня на Европа, 9 май, неделя от 15.00 – 16.30 (българско време). Програмата на събитието ще приключи с приветствено слово от френския президент Еманюел Макрон, председателя на ЕП Давид Сасоли, председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и министър председателя Антониу Коща от името на Съвета на ЕС. Кратки приветствия ще отправят и съпредседателите на Изпълнителния съвет на Конференцията. Предвиждат се също участия на граждани и гражданското общество чрез видеовръзка, както и музикални изпълнения от цигуларя Рено Капюсон и квартет „Карски“. Церемонията по откриването ще бъде свързана със събития за Деня на Европа в държавите членки.

27 студенти по програма Еразъм от всички държави членки ще присъстват в пленарната зала, а около 300 граждани ще бъдат поканени да се включат дистанционно и ще присъстват чрез големи телевизионни екрани. Министрите по европейските въпроси и други VIP гости също ще се присъединят дистанционно.

Предпазни мерки срещу COVID-19

Журналистите ще присъстват, при условие че стриктно спазват здравните ограничения и мерки, въведени от френските власти и Европейския парламент. Всички медии, присъстващи физически на събитието, се приканват да спазват социално дистанциране от 1.5 м докато са в помещенията на ЕП и да носят медицинска маска за лице през цялото време.

Аудио-визуално излъчване

Церемонията по откриването на Конференцията за бъдещето на Европа ще бъде излъчена на живо по EbS+ (чисто излъчване) от 14:30 до 16:30 ч. (българско време).EbS ще излъчи сигнал с надписи (готов за излъчване). Церемонията ще бъде излъчена и в интернет на страницата на мултимедийния център на Парламента, както и в страниците на ЕП във Фейсбук и Туитър @Europarl_BG. Видео, аудио и снимки от събитието ще бъдат достъпни за сваляне от сайта на мултимедийния център на ЕП:

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/conference-on-future-of-europe-inaugural-event_18901_pk

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща