Новак очаква спад на производството на електроенергия в Русия с 2 процента

Енергетика / Свят
3E news
433
article picture alt description

Производството на електроенергия в Русия през 2020 година на ниво от 1,075 трилиона кВтч, пише вицепремиерът и бивш енергиен министър на страната Александър Новак в своя авторска колонка за списание „Енергийна политика“.

„До края на тази година производството на електроенергия се очаква на ниво от 1 075 млрд. кВтч, по този показател Русия заема четвърто място в света“, пише Новак.

Производството на електроенергия в Русия през 2019 година е 1,096 трлн.кВтч, което означава, че спадът може да е почти 2 %.

Вицепремиерът отбелязва, че за последните седем години потреблението и производството на електроенергия в Русия са се увеличили с почти 5 %. Освен това за тези седем години особено внимание е отделяна на качеството и надеждността на енергоснабдяването на потребителите в страната, а загубите в електрическата мрежа са спаднали почти с 9 %, подчертава той.

„За последните седем години три пъти е спаднал броят на регионите с високи рискове от нарушения на енергоснабдяването, от девет до три. Средното време за възстановяване на енергоснабдяването на битовите потребители, вследствие на възникнали технологични нарушение е намаляло с 45 %, от четири часа и 24 минути до два часа и 25 минути. В големите градове потребителите в повечето от случаите те усещат технологичните нарушения, в разстояние на няколко минути се подава напрежение от резервни източници“, добавя Новак.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща