Домбровскис: Всички икономики в ЕС ще растат през 2019-2020 г., но рисковете се увеличават

Икономика / Свят
Галина Александрова
525
article picture alt description

Всички икономики в рамките на ЕС ще нараснат тази и следващата година, но в същото време рисковете се увеличават. Това прогнозира във вторник Валдис Домбровскис, еврокомисар, отговарящ за еврото и социалния диалог, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

"Всички икономики на ЕС ще растат тази и следващата година", каза Домбровскис на пресконференция, като се позова на резултатите от икономически прогнози, които ще бъдат обявени от Европейската комисия в сряда. Утре (10-и юли) ЕК ще представи своите междинни летни икономически прогнози за Европейския съюз.

Той отбеляза, че темповете на растеж се различават сред отделните 28 страни от единния блок, който към момента все още включва и Великобритания.

"Виждаме обаче нарастващи рискове, особено външни", добави Домбровскис, посочвайки, че устойчивостта на икономиките в рамките на Европейския съюз може да бъде тествана, ако тези рискове се реализират.

"Крайно време е да се направят реформи, като същевременно се запази стабилността на публичните финанси", каза европейският комисар.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща