GSP Offshore и Trident Black Sea с предложение за добив в Черно море край Украйна

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
204
article picture alt description

Холдингова компания GSP Offshore SRL предпочита да ангажира като доставчик на услуги за сондиране и инженерни услуги Trident Black Sea в офертата си за правото да

договори споразумение за споделяне на добив (PSA) с украинското правителство в офшорния блок Dolphin в северозападната част на Черно море.

Според прессъобщение на румънската компания, предоставяща офшорни интегрирани услуги за нефтената и газовата промишленост, се казва, че Trident Black Sea ще бъде оператор на проекта, в случай на спечелена оферта. Други партньори на Trident за този проект са San Leon Energy за неоперативна техническа помощ и Lamor AB като доставчик на услуги за опазване на околната среда. Trident Black Sea е дъщерно дружество на Trident Acquisitions Corp., регистрирано на фондовата борса Nasdaq, фокусирана върху енергийни инвестиции. „За нас е чест да участваме в оферирането за блока Dolphin. За GSP партньорството с Trident е признание за нашите възможности и експертен опит като водещ доставчик на услуги за нефта и газа в Черноморския регион“,заяви Габирел Команеску, президент на GSP Holding. Минималните изисквания за работната програма включват $55,5 милиона инвестиции и реализиране на минимум 5 проучвателни сондажа. Ако първия сондаж бъде успешен, очаква се добивът да започне след 3,5 години.

Блокът Dolphin обхваща 9 496 кв. км в северозападната част на континенталния шелф на Черно море и има общ потенциал

от 286 mtoe /млн. тона петролен еквивалент, според изчисленията на Държавния геоложки комитет на Украйна.

 

Laxman Pai, oedigital

Преводът е публикуван в Бюлетина на Балкански и черноморски регион

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща