E.ON е започнал да снабдява клиентите си на дребно във Великобритания със 100 % енергия от ВЕИ

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
272
article picture alt description

Британският отдел на немската енергийна компания E.ON започна снабдяване на всичките си 3,3 млн. клиенти на дребно в цялата страна изключително със 100 % възобновяема електроенергия. Компанията заявява, че е направила това поради растящия интерес към чистата енергия от страна на британските потребители. Едно от последните допитвания е показало, че 61 % от гражданите, за които действат обичайни тарифи са били заинтересовани от смяна на доставчика и преминаване към тарифи, предвиждащи доставка на възобновяема енергия.


E.ON подчертава, че промяната на структурата на енергоснабдяването няма да се отрази на стойността на електроенергията за клиентите.
Значителен дял от възобновяемата електроенергия, доставяна на британските клиенти се произвежда от активи, собственост на Е.ON. Компанията също така ще сключва договори с независими производители на вятърна енергия в цялата страна, а също така ще купува сертификати, гарантиращи , че  съответното електричество е произведено на основата на слънцето, вятъра или биомасата.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща