Евакуират Флорида, Джорджия и Южна Каролина заради урагана „Дориан”

Икономика / България
Галина Александрова
344
article picture alt description

Ураганът „Дориан” достигна до рядката пета, най-висока категория. Очаква се той да стане най-мощният ураган от десетилетия, предават международните агенции.

Флорида, Джорджия, Южна и Северна Каролина въведоха авариен режим, а в Джорджия и Южна Каролина беше обявена евакуация, която ще засегне общо 1,4 милиона души, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

На жителите на шест крайбрежни окръга на щата Джорджия им бе наредено да се евакуират заради приближаването на урагана Дориан. По-рано същото решение взеха и властите на щата Южна Каролина.

Властите на Джорджия посъветваха жителите да са бдителни и да спазват всички мерки за сигурност. Властите предупредиха, че паднали дървета, прекъснати участъци от електропреносната мрежа и наводненията, които неминуемо ще причини ураганът, ще създадат опасност за мрежата от автомобилни пътища и мостове на крайбрежието на Джорджия. В резултат на това много хора рискуват да останат в пълна изолация, ако не побързат да напуснат домовете си.

Задължителни заповеди за евакуация са издадени за девет района в щат Флорида – всички крайбрежни окръзи, с изключение на двата най-южни, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

В окръзите Свети Йоан, Индиан ривър и Дювал евакуацията ще започне в 8:00 ч. местно време в понеделник, а в Лусие, Бревард, Палм Бийч, Насау и Мартин задължителната евакуация вече започна.

За да улесни евакуацията, губернаторът нареди да спре събирането на пътни такси по някои от държавните главни пътища, включително голямата транспортна артерия на Turnpike.

По последни данни на Националния център за наблюдение на ураганите на Съединените щати Дориан се намира на разстояние от 250 км на изток от град Уест Палм Бийч, щата Флорида, и се движи в западна посока. Очаква се Дориан да достигне крайбрежието на Флорида тази вечер, отбелязва ТАСС.

 

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща