Цената на петрола сорт Brent на 5 юли се понижава след покачването ден по-рано

Енергетика / Свят
3E news
342
article picture alt description

Петролът сорт Brent в сряда, 5 юли поевтинява след наблюдавания уверен подем на предишната сесия. Участниците на пазара са в очакване на изказването на министъра на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бен Салман от Виена.  Министърът ще участва в осмото издание на международния семинар на ОПЕК посветен на енергийния преход.

В понеделник Саудитска Арабия съобщи, че доброволното намаление на добива от 1 млн. барела на ден ще бъде продължено и през август. Министърът на енергетиката на страната се ангажира, че „ще направи всичко необходимо“ за стабилизиране на енергийния пазар.

Русия от своя страна също пое ангажимент за намаляване на експорта на петрола с 500 хил. барела на ден.

Стойността на септемврийските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures към публикуване на данните се понижава до 75,82 долара за барел – спад с 0,43 долара (минус 0,56%) спрямо цената от предишната търговия. Във вторник договорите се повишиха с 1,6 долара или с 2,1% до 76,25 долара за барел.

Що се отнася до петрола сорт WTI, то на нюйоркската борса (NYMEX) на 4 юли нямаше търговия заради Деня на независимостта. В сряда августовските фючърси за петрола сорт WTI се повишават до 70,89 долара за барел – с 1,10 долара или с 1,58%.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща