Първото училище за устойчиво развитие на Schneider Electric отваря безплатно врати за компании от цял свят

Икономика / Индустрия
3E news
624
article picture alt description

Първото Училище за устойчиво развитие на Schneider Electric вече записва кандидати, съобщиха от компанията.
Програмата от три части, разработена за първи път за служители на Schneider Electric, вече е достъпна безплатно за компании от цял свят. Участниците се обучават как да подготвят бизнеса си за бъдещето и да ускорят декарбонизацията си

Първоначално изградена вътрешно, за да обучава служителите на Schneider Electric как да поддържат по-добре партньорската екосистема на компанията, програмата от три части вече е достъпна за професионалисти извън Schneider Electric и за компании от различен мащаб, като им предоставя възможност да направят първата стъпка към по-устойчиво бъдеще.

Парижкото споразумение от 2015 г. предизвика глобално движение към намаляване или премахване на въглеродните емисии. Скорошно проучване на Gartner установи, че 87% от бизнес лидерите очакват разходите им за устойчивост да се увеличат през следващите две години.

Но въпреки този все по-силен ангажимент за декарбонизация значителната празнина в знанията и уменията остава пречка за напредъка в тази област. Освен това компаниите вече по-често разчитат на партньори с опит в устойчивото развитие, за да ги подкрепят в декарбонизацията на техните операции.

На малките и средни предприятия (МСП) често им липсват знанията и инструментите, необходими за поставяне на климатични цели, за измерване на въздействието като например въглеродните емисии, за сравнителен анализ и установяване на
постигнатия напредък. Затова тази всеобхватна платформа е предназначена да ги подкрепя в началото на техния път към декарбонизация. В рамките на три глави обучението обхваща
широк набор от теми – от енергийна ефективност и възобновяема енергия до кръгова
икономика и устойчив транспорт.

Глава 1: Разбиране за устойчивост и свързаните с нея рискове (приемът е отворен)


В първата глава присъстващите ще се запознаят с основите на устойчивостта, включително с постановките от научна гледна точка и с терминологията, свързани с нея, и ще разберат защо е от решаващо значение за бизнеса да отчита екологичните, социалните и управленските фактори (ESG).

Глава 2: Открийте как да предприемете устойчиви действия като компания
(приемът ще отвори в трето тримесечие на 2023 г.)

Втората глава се фокусира върху това как МСП могат да изградят стратегия за декарбонизация и ще предостави информация относно лесни за внедряване инструменти, които могат да помогнат за декарбонизацията на производствения процес – както на самите МСП, както и на техните клиенти.

Глава 3: Използване на устойчиви умения за разгръщане на бизнес възможностите (приемът ще отвори първо тримесечие на 2024 г.)

Третата глава обобщава ключовите знания и инструменти, усвоени по време на програмата – от енергийна ефективност до декарбонизация – като така подпомага присъстващите в прилагането на теорията на практика.

„Училището по устойчиво развитие за партньори е нашият голям следващ ход, за да докажем, че компаниите могат не само да правят бизнес, който е по-добър за планетата, но също така да подобрят из основи представянето си по своя път към устойчивост“, посочи Соруч Керадманд, ръководител на отдел „Устойчивост на партньорите“ в Schneider Electric. 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Индустрия:

Предишна
Следваща