Премиерът на Испания ще представи пред ЕК инициатива за реформа на енергийния пазар

Педро Санчес призова министри, служители и бизнесмени да не използват вратовръзки, за да пестят енергия

Енергетика / Свят
3E news
713
article picture alt description

източник: Европейски парламент

Испания през септември ще представи пред Европейската комисия инициатива за реформа на енергийния пазар и ще предложи да се установи максимален таван на тарифите за въглеродни емисии (CO2). Това заяви премиерът на страната Педро Санчес.

По думите му, управляващите на Испания през септември ще подготвят и ще представят пред Европейската комисия предложения за реформа на енергийния пазар за отделяне на динамиката на цената на газа от цената на електроенергията.

Санчес също така ще предложи и инициатива за определяне на таван на цената на емисиите на СО2. Премиерът смята, че тези мерки може да помогнат за справяне с инфлацията в  страната.

Освен това Санчес в понеделник ще представи пакет от неотложни мерки, насочени към ефективното използване на електроенергията и енергоспестяването.  

Както пише Europa Press, очаква се правителството да призове компаниите, офисите, предприятията и търговските центрове да контролират температурата, за да намалят загубата на енергия. Целта е през лятото климатиците в помещенията, заведенията и транспорта да не са под 27 градуса по Целзий.

Междувременно премиерът на Испания призова министрите, служителите и бизнесмените да не използват вратовръзки без това да е необходимо, за да намалят използването на климатици и да пестят енергия.

По-рано в петък премиерът на Испания се появи на пресконференция без вратовръзка, давайки собствен пример как може да се намали използването на климатик.

Както съобщава агенцията, Санчес е предложил на политиците и бизнесмените да не използват вратовръзки, ако това не е необходимо. „Аз съм без вратовръзка. Това означава, че всички ние може да икономисваме от гледна точка на енергетиката“,  е отбелязал Санчес.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща