АББ печели рамков договор на стойност над 100 милиона щатски долара за укрепване на енергийната мрежа на Италия

“Енергийни мрежи” на АББ ще предоставят газoизолирани КРУ на Terna след европейски търг

Енергетика / Технологии
3E news
771
article picture alt description

АББ подписа четиригодишен рамков договор на стойност над 100 милиона щатски долара с оператора на преносни системи (TSO) на Италия - Terna. TSO отговаря за осигуряване и пренасяне на електричество в цялата страна.

Terna ще използва усъвършенствани технологии на АББ за укрепване на електрическата мрежа на Италия. Договорът включва доставката на газоизолирани КРУ (GIS) на АББ - продуктово решение, което прави възможно значителното намаляване на необходимата за оборудването площ до само една десета от пространството, заемано от подстанции с КРУ с въздушна изолация.

Решенията за КРУ на АББ позволяват подстанциите да бъдат изграждани в рамките на градове, да бъдат разположени в сгради, под земята или на покриви, за да осигуряват безопасна и надеждна енергия. КРУ е компактно и надеждно решение, което позволява безопасна работа в затворени пространства.

“Ние подкрепяме Terna в нейната мисия да направи италианската електрическа система по-издръжлива,” заяви Маркъс Хаймбах, управител на бизнес линия Високо напрежение на АББ в рамките на бизнес направление “Енергийни мрежи” на компанията. “Нашите талантливи експерти разработват революционни технологии, които допринасят за едно по-устойчиво енергийно бъдеще с по-силна, по-интелигентна и по-зелена мрежа.“

АББ първа представя КРУ технологията преди 50 години и продължава да стимулира развитието на иновациите в тази област и до днес. Като пазарен и технологичен лидер в сферата на газоизолирани КРУ високо напрежение, АББ предлага номинални мощности и приложения от 72.5kV до 1 200kV и разполага с глобална инсталирана база от над 35 000 клетки. Най-новото портфолио на АББ включва екологични и дигитални възможности.

АББ е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща