Хората в САЩ и Китай пътуват най-много извън страната си

Най-новият доклад на Mastercard класира пътуващите по произход. Китай бележи голям ръст на туристическото движение през последните десет години

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
759
article picture alt description

Последният доклад на Mastercard - Global Destinations Cities Index: Origins (GDCI) класира пътуващите, посетили различни световни дестинации към 2018, по произход. Китай се изкачва с 5 места от 2009 до 2018 и в момента е на второ място по брой пътуващи в чужбина, като класацията е водена от САЩ. Данните потвърждават динамичното развитие на туристическия потенциал на Китай. Двете държави си разделят първите места като най-посещавана дестинация от американците е Канкун, Мексико, а Банкок, Тайланд - от китайците. Следващи в класацията са Германия, Обединеното Кралство и Франция. Пътуващите от Азиатско-тихоокеанския регион също са се увеличили. Допреди десет години Република Корея и Тайван не попадат в топ 10, но тазгодишната класация ги нарежда съответно на 6-то и 10-то място. 

 

В световен мащаб туристическата индустрия е допринесла с рекордните 8.8 трлн. долара, заедно с 319 млн. работни места през 2018 според World Travel & Tourism Council. Mastercard действа като ключов технологичен партньор за световната туристическа индустрия. Компанията предлага решения, които обединяват и синтезират данни, като платформата Tourist Insights, помагаща за увеличаването на приходите от туризъм, а също и решения за цифрова идентичност, услуги за сигурност при плащане и други. По този начин компанията улеснява възможността за туристическите си партньори да разбират по-добре моделите на търговия.

 

„Проучването предлага нов начин на местните търговци и компании да разбират навиците на пътуващите и да разглеждат в дълбочина възможностите за промотиране на туристическите си услуги. Когато са добре управлявани, пътуванията и туризмът могат да бъдат катализатор на изключителен растеж, който да бъде в полза както на туристите, така и на всички общности в градовете.“, казва Диана Робино, старши вицепрезидентпо партньорство с туризма на Mastercard.

 

 

Origins е само част от обстойния доклад, който ще бъде изцяло достъпен в края на тази година. Докладът разглежда и класира страните, в които се отчитат най-голям брой „заминаващи”, както и техните предпочитани дестинации по страна или територия. Най-посещаваните дестинации, на база произход на пътуващите, се получават чрез сумиране на всички нощувки на жителите във всяка дестинация. В проучването са включени 200 града и резултатите от броя пътувания до тях.

 

 

Mastercard (NYSE: MA) е технологична компания в индустрията за глобални плащания. Ние оперираме с най-бързите платежни методи в света, свързваме потребители, финансови институции, търговци, правителства и бизнеси в повече от 210 държави и територии. Продуктите на Mastercard дават решения за ежедневните пазарни дейности – като например пазаруване, пътуване, ръководене на бизнес и управление на финансите – лесно, по-сигурно и ефективно за всички. Последвайте ни в Twitter @MastercardNews, се в нашата дискусия в Beyond the Transaction Blog и последвайте последните новини на Engagement Bureau.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща