Петролът сорт Brent се търгува при цена от 64,80 долара за барел

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
507
article picture alt description

Цените на петрола във вторник през деня намаляха, като играчите на пазара следят внимателно развитието на ситуацията между САЩ и Иран. Цените в следобедните часове все още остават по-ниски в сравнение с постигнатите преди затварянето, но в последните часове се забелязва постепенно повишение.

Августовският фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват при цена от 64,80 долара за барел, като по-рано паднаха до 64,37 долара за барел.

Стойността на фючърса за август за петрола сорт WTI на NYMEX се котира на ниво от 57,87 долара за барел, като по-рано за кратко падна до 57,45 долара за барел.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп в понеделник обяви въвеждане на нови санкции срещу Иран в частност срещу лидера на страната аятолах Али Хаменей. От външно министерство на Иран във вторник разкритикуваха решението на САЩ, като го окачествиха като „затваряне на пътя за дипломатически отношения“ между Техеран и Вашингтон. В същото време помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън изрази надежда, че санкциите и натиска могат да върнат Иран на масата на преговорите с Вашингтон, коментират западните медии.

Вниманието на търговците все повече се насочва към сделката между ОПЕК и страните извън картела, насрочена за първите дни на месец юли. Пазарът очаква продължаване на сделката ОПЕК+, смятат наблюдателите.   Според коментарът им, в момента пазарът има нужда именно от тази сделка. Въпреки това е рано да се прогнозира изходът. Преди това пазарът ще изчака резултатите от срещата на G20.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща