InfoLink прогнозира продажбата на 126 ГВт слънчеви панели

Енергетика / Свят
3E news
584
article picture alt description

По данни на тайванската консултантска компания  InfoLink през тази година в света ще бъдат продадени слънчеви фотоволтаични панели (модули) с обща мощност от 126,2 ГВт. Това малко под прогнозата на компанията от началото на настоящата 2020 година преди пандемията COVID-19 (134,8 ГВт).

Според информацията на анализаторите, през миналата година продажбата на слънчеви модули е достигнала 121,4 ГВт. Това означава, че независимо от трудната ситуация с коронавируса през тази година ръстът по продажби е гарантиран.

 InfoLink прогнозира също така, че през 2021 година глобалното търсене на модули ще се увеличи до 143,7 ГВт, което е с 15 % повече от настоящата година.

Обемът на продажба на слънчеви модули се приема като един от индикаторите за потенциала на развитие на слънчевата енергетика. Тъй като сроковете за доставка на панелите и пускането на слънчевите централи в експлоатация не съвпадат, количеството на продадените модули не отразява огледално ръстът на генериращите мощности през настоящата календарна година. Според публикуваната по-рано прогноза на МАЕ, през 2020 г. в света ще бъдат въведени в експлоатация 107 ГВт слънчеви електроцентрали.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща