ЧЕЗ Електро ще внесе в КЕВР заявление за промяна на цените за обществено снабдяване с еленергия за следващия ценови период

Енергетика / България
3E news
480
article picture alt description

„ЧЕЗ Електро България“ АД ще внесе в КЕВР заявление за промяна на цените за обществено снабдяване с електрическа енергия за следващия ценови период, става ясно от съобщение на сайта на ЧЕЗ.

В изпълнение на чл. 36а, ал. 1 от Закона за енергетиката, „ЧЕЗ Електро България“ АД обявява своето намерение да подаде ценово заявление до Комисията за енергийно и водно регулиране за промяна на цените на услугата „обществено снабдяване с електрическа енергия” за следващия ценови период, считано от 01 юли 2020 г.

Ценовото заявление за утвърждаване на цени за снабдяване с електрическа енергия ще бъде изготвено в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката, Правилата за търговия с електрическа енергия и методите на регулиране, отразени в ценовите решения на КЕВР, както и нормативно определения пазарен модел.

Предложението на „ЧЕЗ Електро България“ АД ще се базира на принципите, следвани от Дружеството при всяко едно от своите ценови заявления, а именно: покриване на присъщите разходи за осъществяване на лицензиoнната дейност, съгласно чл. 31, т. 2 от Закона за енергетиката, чрез определяне на обоснована надценка за дейността, елиминиране на кръстосаното субсидиране между отделните сегменти на регулирания пазар и изпълнение на вменените законови задължения на крайния снабдител.

Окончателните цени на услугата „обществено снабдяване с електрическа енергия” ще бъдат одобрени от Комисията за енергийно и водно регулиране и ще зависят от наложения пазарен модел, включително от разпоредбите на Наредба № 1 за регулиране на цените на електрическата енергия, от цената на обществения доставчик за покупка на електрическа енергия, както и от цената за „Задължения към обществото“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща