Министър Караниколов: "Агрополихим" ще инвестира 25 890 млн. лв. в завод край Девня

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
422
article picture alt description

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „Агрополихим” АД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Размерът на инвестицията възлиза на 25 890 млн. лв., като ще бъдат разкрити нови 12 работни места, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

Инвестиционният проект е свързан с разширение на съществуващото стопанство за съхранение на течен амоняк. Проектът ще бъде реализиран в промишлената зона на гр. Девня и ще осигури на дружеството възможност за обезпечаване на основна суровина за производството на минерални торове. Планираната дата за започване на производството е юли 2020 г.

Министър Караниколов заяви, че по ЗНИ предстоят да бъдат сертифицирани 70 проекта като общият размер на планираните инвестиции е за над милиард и половина лева и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места.

 

Агрополихим” АД е акционерно дружество, създадено през 1993 г. със седалище в Република България. Основната дейност на дружеството е производство на азотни, фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове. Дружеството извършва и лабораторно-изпитателна дейност.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща