HUAWEI е готова и би искала да работи с правителството на САЩ за намирането на ефективни мерки за гарантиране на сигурността на продуктите

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
511
article picture alt description

HUAWEI е безспорен лидер в 5G технологиите. Компанията е готова и би искала да работи с правителството на САЩ за намирането на ефективни мерки за гарантиране на сигурността на продуктите. Това се казва в официалното становище на HUAWEI по повод заповедта на Администрацията на Доналд Тръмп за забрана на продуктите на компанията.

 

Смятаме, че ограничаването на дейността на Huawei в САЩ няма да направи страната по-сигурна или по-силна. Вместо товатези действия ще доведат до ограничаването на избора на САЩ до по-слабо развити и същевременно по-скъпи алтернативи. Това би довело до забавяне на изграждането на 5G инфраструктурата на САЩ и в крайна сметка ще навреди на интересите на американските компании и крайни потребители. Освен това, подобни необосновани ограничения нарушават правата на Huawei и повдигат други сериозни правни въпроси, заявяват от HUAWEI в разространено до медиите становище.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща