НАЧАЛО » технологии

Samsung и Microsoft разширяват стратегическото си партньорство

Технологичните лидери ще работят заедно за създаването на нови продукти, услуги и интеграции за по-непрекъсната свързваност между устройства и платформи

fb
3E news
fb
08-08-2019 10:58:00
fb

   
SamsungElectronicsCo., Ltd. обяви следващата стъпка в дългосрочното си стратегическо партньорство с Microsoft за внедряване на безпроблемни и продуктивни изживявания в устройства, приложения и услуги. Поставайки начало с изключителните интеграции на Microsoft в новия GalaxyNote10, потребителите вече ще имат лесен начин да работят безпроблемно между смартфон и компютър, докато GalaxyBookS въвежда изцяло ново мобилно компютърно изживяване с безкомпромисната си мобилност и производителност от следващо поколение. Събирайки най-доброто от платформите на Galaxy и Windows, това партньорство ще продължи да се разраства докато Samsung и Microsoftподобряват облачните изчисления и изкуствения интелект, за да предоставят богати, безпроблемни мобилни изживявания на пазара в ерата на 5G.

„Вярваме, че мобилната индустрия е на върха на трансформацията, в която отделните устройства дават път на безпроблемни, свързани и непрекъснати преживявания, навсякъде и по всяко време“, каза DJKoh, президент и главен изпълнителен директор на дивизия IT & Mobile Communications в Samsung Electronics. „Отворени сътрудничества като това водещо в индустрията партньорство с Microsoft е от съществено значение за създаването на ново поколение мобилни изживявания. Докато нови технологии като 5G стават реалност, нашето партньорство ще играе важна роля в това да помагаме на хората да живеят по-лесно и гъвкаво. “

„Microsoft и Samsung споделят дълга история на иновации и сътрудничества, а обявеното днес отбелязва следващия етап в нашето партньорство,“ каза Сатя Надела, изпълнителен директор на Microsoft. „Нашата амбиция е да помогнем на хората да бъдат по-продуктивни на всяко устройство и навсякъде. Интеграциятана нашите интелигентни изживявания с мощните нови устройства на Samsung превръща този стремеж в реалност.“

Представяме безпроблемна работа между устройства

Потребителите живеят и работят на множество устройства и необходимостта от по-добра и лесна свързаност между тях е ясна. Днешното преживяване между различни устройства може да бъде фрагментирано - потребителите на компютър трябва да прекъснат работата си, за да разгледат телефона си, да отворят приложение, след което да изпратят изображения, видеоклипове или файлове към своя компютър. Вместо това, те искат възможности, с които съдържанието им да се синхронизира автоматично, така че да могат да стартират един проект на едно място и устройство и да продължат работа по него на друго, без разсейвания.

Докато потребителите на мобилни устройства представляват по-голям дял от работната сила, търсенето на по-безпроблемна свързаност само ще се увеличи. Според фирмата анализаторCCSInsight[1], 42% от служителите прекарват повече от три часа на ден, работейки на мобилно устройство, като процента е още по-голям при служителите от милениал поколението - 51%. Това партньорство дава възможност на потребителите да имат унифициарно преживяване на множество устройства, където и да се намират.

Samsung и Microsoft свързват мобилността и производителността вновия Samsung Galaxy Book S. Той предлага винаги свързано решение, което предоставя смартфон изживяването на лаптоп. Galaxy Book S имавградена LTE връзка, дълъгживотнабатерията, ултратънъки лекдизайн, който представяновокомпютърноизживяване на мобилно устройство.

Надграждане на вече установено и успешно партньорство

Samsung и Microsoft имат дългогодишно партньорство, фокусирано върху създаването на по-продуктивни и мощни компютърните технологии. Стартирайки с GalaxyNote10, най-популярните решения за производителност на Microsoft за смартфони ще бъдат безпроблемно интегрирани в продуктите и услугите на Galaxy:

• Безпроблемен синхрон между компютър и мобилен телефон: Връзката към Windows е вградена в Бързия Панел на GalaxyNote10, така че лесно и удобно да изпращате съобщения, да управлявате известия, да синхронизирате снимки и да споделяте екрана на телефона[4] си на компютър[5]. Тази непрекъснатост на услугите ще създаде критична връзка с всеки компютър с Windows 10, спестявайки на потребителите допълнително време и проблеми при преминаването от работа на техния GalaxyNote10[6]към компютър.

Водеща в индустрията продуктивност за бизнеса

С GalaxyNote10, Samsung и Microsoft се ангажират да предоставят възможности на бизнеса да бъде още по-продуктивен. Това партньорство ще предложи на корпоративни потребители подобрен отдалечен достъп до работното им пространство, включително пълния набор от приложения на Office.

Ангажимент за продължаващо сътрудничество

Samsung вярва, че отвореният и съвместен подход ще постави нов стандарт в развитието на значителни иновации, които поставят във фокус качеството, сигурността и изживяването. Този подход е от решаващо значение за преодоляването на технологичните бариери и създаването на възможности за потребителите. Samsungпоследователно е демонстрирал това убеждение чрез дълга история на открити сътрудничества с други лидери в индустрията. В следващите години, докато облачните услуги и подобрената интелигентност ще се развиват, а скоросите на мрежата бързо ще се увеличават, партньорството между Samsung и Microsoft ще придобие още по-голямо значение. Заедно Samsung и Microsoft ще бъдат пионери на новите технологии и ще предоставят иновациите, които ще преобразят начина, по който потребителите работят.

----------------------------------------------------

[1] “CCSInsight: Проучване на технологиите на работното място, 2019” (www.ccsinsight.com)

[2] Пълната интеграция с двупосочна синхронизация на календара на Outlook и функционалността на приложението на Samsung се очаква по-късно през 2019 г.

[3] Файловете на OneDrive може би да бъдат предоставени за използване офлайн. В противен случай се изисква достъп до интернет. Може да се приложат такси.

[4]Споделянето на екрана изисква компютър с Windows 10, работещ с актуализацията от май 2019 г. (версия 1903). Galaxy Note10 и компютърът трябва да бъдат свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

[5]Потребителите трябва да свържат мобилния си телефон с компютъра си чрез „Връзка с Windows“ на мобилния си телефон, когато е наличен, или чрез „Вашият телефон“ на своя компютър. Приложението „Вашият телефон“ се предлага предварително инсталирано на компютри с актуализацията на Windows 10 октомври 2018 г. или по-нова версии. Изисква акаунт в Microsoft и телефон с Android 7.0+.

[6]За Windows 10 версия 1803 или по-нова и Android 7.0 (Nougat) или по-нова версия.

По статията работи:

Галина Александрова