НАЧАЛО » технологии

Изпращаме българските участници в международния финал „Young Car Mechanic“ във Варшава

fb
3E news
fb
22-05-2019 10:17:00
fb

Тримата ученици с най-високи индивидуални резултати от националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ 2019 заминават за международния финал „Young Car Mechanic“ във Варшава, Полша. Там, от 24-ти до 26 май, те ще премерят сили в диагностиката и ремонта на автомобили с връстниците си от Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Хърватска и Украйна. За да стигнат дотук, Николай Петаларев от ПГМТ „Цветан Лазаров“ – гр. Пловдив, Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“ – гр. Силистра и Кристиян Александров от ПГТЕ „Хенри Форд“ – гр. София се пребориха с конкуренцията на 192-ма участника от професионалните гимназии в цялата страна.

Финалната подготовка на трите момчета ще завърши на 23-ти май в Учебно консултативния технически център на „Интер Карс България“ в с. Лозен, преди рано сутринта на 24-ти да отпътуват за полската столица.

На 23-ти май, четвъртък, в 15.00 часа, в базата на „Интер Карс“ в село Лозен(ул. „Проф. Никола Маринов“ №10), учениците и техните ръководители ще разкажат за подготовката си за състезанието и очакванията, с които се впускат в международната надпревара за най-добър млад механик.

За втора поредна година „Интер Карс България“ осигурява възможността тримата победители в националното състезание да участват в международния конкурс „Young Car Mechanic“. Българското състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ е насочено към ученици от професионалните гимназии по транспорт и механика. Организатори на конкурса в България са Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“.

 

По статията работи:

Галина Александрова