НАЧАЛО » технологии

ЕРП Север инвестира 100 000 лева в обновяване на подстанция във Велико Търново

fb
3E news
fb
28-01-2019 11:30:00
fb

ЕРП Север извърши реконструкция на подстанция Велико Търново, електрозахранваща четири квартала, западната промишлена зона и част от широкия център на едноименния град, както и две села. С реконструкцията е подобрено електроснабдяването на 31  000 битови и бизнес клиенти на дружеството. Стойността на вложението възлиза на 100  000 лева и е част от инвестиционната програма на ЕРП Север, съобщиха от дружеството.

При обновяването на подстанцията е сменена шинната система 110 kV, при което са поставени алуминиево-стоманени проводници с по-голямо сечение, с капацитет да поемат увеличени товари. По високоволтовите съоръжения са подменени токовите клеми за свързване на проводниците в обекта и са монтирани нови силиконови изолатори, по-устойчиви на неблагоприятни метеорологични условия. Извършена е рехабилитация на стоманобетонната конструкция в откритата разпределителна уредба. Инспектирани и профилактирани са точките на свързване за обезпечаване надеждната работа на подстанцията.

ЕРП Север регулярно следи състоянието на електроразпределителните съоръжения в Североизточна България и набелязва обектите, които да бъдат включени в инвестиционната и ремонтната програма на дружеството. Целта е да бъде осигурено устойчиво електрозахранване на домакинствата и бизнеса на територията, обслужвана от ЕРП Север.

ЕРП Север
подстанция Велико Търново
реконструкция
електроразпределителни съоръжения
Североизточна България
По статията работи:

Галина Александрова