Премиерът на Сърбия Ана Барнабич е заявила за скорошно начало на работата по отклонението на „Турски поток“

Разрешението за началото на строителството на сръбския участък от „Турски поток“ ще бъде издадено до края на април, официално дейностите скоро ще започнат. Това е заявила в понеделник Ана Барнабич, премиер на Сърбия на съвместна пресконференция с премиера на Унгария Виктор Орбан в Суботица, съобщават местните медии.

 

Друг наш голям проект е проектът за газопровода „Турски поток“, който минава през България, през Сърбия до Унгария. Вече започнахме подготвителните дейности, а разрешение за началото на строителството на двата първи участъка ще бъде издадено до края на месеца. Скоро официално ще започнат работоте по строителството на сръбския участък на „Турски поток“ през Сърбия“, е казала още Барнабич в ефира на националното радио RTS.

 

Агенцията по енергетика на Сърбия одобри на 5 март строителството на сръбската част от тръбата на „Турски поток“ с планове за започване през април. Осъществяването на проекта на строителството в Сърбия на газопровода от границата с България до границата с Унгария ще се извършва от съвместно предприятие между „Газпром“ и „Сърбиягаз“ - Gastrans d.o.o. Novi Sad. Припомняме, че съобщението е публикувано на страницата на сръбската компания.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари