НАЧАЛО » свят

Премиерът на Сърбия Ана Барнабич е заявила за скорошно начало на работата по отклонението на „Турски поток“

fb
3E news
fb
15-04-2019 06:32:00
fb

Разрешението за началото на строителството на сръбския участък от „Турски поток“ ще бъде издадено до края на април, официално дейностите скоро ще започнат. Това е заявила в понеделник Ана Барнабич, премиер на Сърбия на съвместна пресконференция с премиера на Унгария Виктор Орбан в Суботица, съобщават местните медии.

 

Друг наш голям проект е проектът за газопровода „Турски поток“, който минава през България, през Сърбия до Унгария. Вече започнахме подготвителните дейности, а разрешение за началото на строителството на двата първи участъка ще бъде издадено до края на месеца. Скоро официално ще започнат работоте по строителството на сръбския участък на „Турски поток“ през Сърбия“, е казала още Барнабич в ефира на националното радио RTS.

 

Агенцията по енергетика на Сърбия одобри на 5 март строителството на сръбската част от тръбата на „Турски поток“ с планове за започване през април. Осъществяването на проекта на строителството в Сърбия на газопровода от границата с България до границата с Унгария ще се извършва от съвместно предприятие между „Газпром“ и „Сърбиягаз“ - Gastrans d.o.o. Novi Sad. Припомняме, че съобщението е публикувано на страницата на сръбската компания.

Турски поток
Сърбиягаз
GASTRANS d.o.o. Novi Sad
премиерът на Сърбия Ана Барнабич
По статията работи:

Маринела Арабаджиева