НАЧАЛО » българия

Претърсват офиси в Гълъбово заради италианския боклук

fb
3E news
fb
05-02-2020 12:08:02
fb
снимка: БНТ

Под ръководството на районната прокуратура във Варна днес бяха проведени процесуално-следствени действия в гр. Гълъбово. Проверки са направени в офиси на „Брикел“ ЕАД и „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово, съобщиха от прокуратурата, предаде БНТ.

Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, ако имат връзка с вече образуваното досъдебното производство за пристигналите 127 контейнера с боклук от Италия.

Междувременно на пристанището разтоварват турския кораб, на който по-късно днес ще бъдат натоварени първите 28 контейнера за реекспорт. Те ще бъдат върнати обратно на изпращача – „Дентиче пантелеоне“ в Салерно, след като Районната прокуратура даде разрешение за транспортирането им. То ще бъде за сметка на италианското дружество.

Първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил обявен като пластмасови и каучукови отпадъци.

След изтичане на срока за временно съхранение при отваряне на контейнерите разследващите установиха разминаване между реалното и манифестираното съдържание. Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени отпадъци и са предназначени за получателя – „Блацион“ в София. Според разпространената непотвърдена официално информация те трябвало да бъдат доставени на площадката на „Траш юнивърс“ ЕООД в Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „Брикел“.

отпадъци
Италия
внос
България
Гълъбово
По статията работи:

3E news