Консорциум „Аркад“ обжалва пред КЗК решението на „Булгартрансгаз“ за газовата отсечка до Сърбия

Енергетика / България
Маринела Арабаджиева
1014
article picture alt description

"Консорциум Аркад“, който беше първоначално избран от „Булгартрансгаз“ за изграждане на разширението на газопреносната мрежа в участъка до Сърбия, а след това дисквалифициран е внесъл на 6 юни жалба в Комисията за защита на конкуренцията (Жалба № ВХР-1144-06.06.2019 ). Това става ясно от справка на страницата на КЗК.

„Булгартрансгаз“ отстрани „Консорциум „Аркад“ след изтичането на всички законови срокове за представяне на необходимите документи от страна на избраната компания.

 

Припомняме, че срокът за избор на изпълнител по ЗОП изтече на 16 май. По искане на дружеството срокът за подаване на необходимите документи е удължен два пъти – 22 май и 27 май. До този срок от общо необходимите документи от „Аркад“ са предоставили едва 4 обясни в края на месец май пред журналисти изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

 

Впоследствие, след пропускането на всички срокове управителният и надзорният съвет на газовата компания реши да се промени първото решение за класиране и да се определи за изпълнител класирания на второ място участник, а именно  „Газово развитие и разширение в България“ (ГРРБ)“. Очакването бе, че ако няма обжалване договорът с новоизбраната компания да се сключи до месец и половина, тоест до средата на юни. Сега, както става ясно се отива към края на месец юни или дори началото на юли, разбира се, в зависимост от решението на КЗК.

 

Повече на: http://reg.cpc.bg/AllComplaints.aspx?dt=2

 

  • Наименование на жалбоподателя: КОНСОРЦИУМ "АРКАД"

  • Ответник(ници): "БУЛГАРТРАНСГАЗ" ЕАД

  • Обжалван акт № БТГ-РД-07-76В

  • Дата на жалбата: 06.06.2019 г.

  • Статус: иницииран процес

  • Искани временни мерки: Няма искане за ВМ

  • Предмет: Жалба - Консорциум "Аркад" с/у Решение № БТГ-РД-07-76В/28.05.2019 на "Булгартрансгаз" ЕАД;Доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране - фаза работен проект, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”, етап: "Линейна част", референтен номер 180-100

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща