НАЧАЛО » технологии

Разходите за „умните градове“ се оценяват на 189,5 млрд. долара през 2023 г.

fb
3E news
fb
27-06-2019 12:35:00
fb

Глобалните разходи за технологиите за „умен град“ през 2023 година ще са от порядъка на 189,5 млрд. долара, става ясно от прогноза на изследователската компания IDC.

Основни категории при  разходите  ще са свързани с проекти в сферата на енергетиката и инфраструктурата, а също така и с осигуряването на сигурността и развитието на транспортните мрежи с използване на новите технологии, смятат анализаторите от компанията. На тези категории се падат над половината от всички инвестиции.

Най-активен в иновационните технологии по инвестиции е Сингапур, където се осъществява програмата Virtual Singapore. На второ място по инвестиции е Ню Йорк, а в петорката влизат Токио, Лондон, Пекин и Шанхай. Очаква се, че във всички тези градове разходите ще надхвърлят 1 млрд. долара през 2020 година.

На САЩ, Западна Европа и Китай ще се падат от порядъка на 70% от световните инвестиции в „умни“ технологии за градовете, като най-бърз ръст на вложенията (21 % годишно) се очакват в Япония, Близкия Изток и Африка. 

По статията работи:

Маринела Арабаджиева