НАЧАЛО » свят

Equinor завърши продажбата си на активи в САЩ

fb
3E news
fb
28-04-2021 08:51:49
fb
източник: Equinor

Норвежката нефтогазова група ( бивша Statoil) завърши продажбата си на активи от американското си находище Bakken за 900 милиона долара, се казва в съобщение на компанията

Equinor и Grayson Mill Energy завършиха сделката, обявена през февруари 2021 г. В резултат Equinor продаде всичките си участъци от находището Bakken в американските щати Северна Дакота и Монтана на Grayson Mill Energy за сумата от около 900 милиона долара“, се казва в съобщението.

През четвъртото тримесечие на миналата година разрешението за добив от тези участъци е било за обем от 48 хил. барела нефтен еквивалент на ден.

Според условията на споразумението Equinor ще продължи експлоатацията на активите за срок от четири месеца след продажбата им – в рамките на споразумение за предаване на обслужването. Освен това Equinor Marketing and Trading ще купува добиванията там петрол в рамките на дългосрочен договор с  Grayson Mill Energy.

Нефтогазовата група Equinor е основана през 1972 година и до месец май 2018 г. бе позната под името Statoil. Компанията работи в 30 държави в света. Най-голям акционер в компанията е Норвегия.

Equinor
петролни активи
сащ
находище Bakken
По статията работи:

3E news