НАЧАЛО » свят

„Техснабекспорт“ и ENEC продължават сътрудничеството си в областта на ядрения горивен цикъл

fb
3E news
fb
17-09-2019 09:20:00
fb

По време на 24-ия Световен енергиен конгрес в Абу Даби (Обединените Арабски Емирства), руската „Техснабекспорт“ и Корпорацията по атомна енергия на Обединените Арабски Емирства (ENEC) подписаха нов Меморандум за сътрудничество в областта на ядрения горивен цикъл, съобщава електронното издание tenex.ru.

Документът, парафиран от генералния директор на ENEC Мохамед ал Хамади и генералния директор на „Техснабекспорт“ (част от „Росатом“) Сергей Полгородник, удължава действието на меморандума от 2017 г. и създава основа за сътрудничество в областта на иновативните решения в ядрения горивен цикъл.

„Приветстваме удължаването на този меморандум, защото продължаваме осъществяването на програмата за мирното използване на атомната енергия на ОАЕ в съответствие с международните стандарти за надеждност и безопасност. Нашият партньор „Техснабекспорт“ има великолепна репутация и многогодишен опит в областта на ядрения горивен цикъл и ние ще продължим да проучваме възможностите за дългосрочно сътрудничество“, заяви ал Хамиди.

 

По статията работи:

Маринела Арабаджиева