НАЧАЛО » свят

Румънската "Трансгаз" е завършила 215 км от тръбопровода БРУА

fb
3E news
fb
18-07-2019 04:33:00
fb

Румънската държавна газова компания "Трансгаз" съобщи, че е завършила 215 км от газопровода БРУА (България, Румъния, Унгария, Австрия), съобщава агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Компанията информира, че е завършила половината от газопровода към България и Унгария, който преминава през 11 окръга на Румъния. "Трансгаз" ще вложи новии инвестиции в междусистемни връзки по пътя на газопровода.   

Проектът БРУА - Фаза 1, на стойност около 560 милиона евро, предвижда изграждането на тръбопровод за пренос на природен газ на територията на 11 румънски окръга. Новият газопровод ще бъде с обща дължина 550 км и максимален капацитет 1,5 млрд. куб.м. годишно към България и 4,4 млрд. куб. м годишно към Унгария. До момента са завършени 215 км тръбопровод и три компресорни станции - Жупа, която следва да бъде пусната в действие на 1 октомври т.г., Подишор - завършена на 90 процента, с предвидено пускане в експлоатация на 1 ноември 2019 г. и Бибещ - завършена на 80 процента с предвидено пускане в експлоатация на 17 април 2020 г.   

При завършването на Фаза 1 от проекта по БРУА ще се осъществява двупосочен пренос на природен газ към България - чрез интерконектора Гюргево-Русе, и към Унгария - чрез интерконектора Хория-Чанадпалота.

отлагане
електронни винетки
тол-система
По статията работи:

Галина Александрова