НАЧАЛО » свят

Петролът стартира с повишение на цените

fb
3E news
fb
12-09-2019 09:03:00
fb

Цените на петрола тази сутрин се възстановяват след съществения спад ден по-рано. Пазарът е в очакване на резултатите от заседанието на министерската мониторингова комисия на ОПЕК+, която се провежда в четвъртък в Абу Даби, сочат данните от търговията.

Ноемврийският фючърс за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази сутрин поскъпва с 0,53 долара или 0,86 % - до 61,33 долара за барел. В сряда цената се понижи с 1,57 долара или с 2,52 долара и при затварянето бе 60,81 долара за барел.

Котировката на фючърса за петрола сорт WTI за октомври на борсата в Ню Йорк NYMEX тази сутрин се повишава с 0,56 долара или с 1% - до 56,31 долара за барел. При предишната сесия стойността на WTI спадна с 1,65 долара или 2,87 % и при затварянето бе на нивото от 55,75 долара за барел.

Пазарът в сряда се оказа под натиск в резултат на новината, че президентът на САЩ Доналд Тръмп смята за възможно смекчаването на санкциите по отношение на Иран, което от страна означава подобряване на възможностите за излизане на иранския петрол на световния пазар. Това от своя страна ще окаже влияние върху ценовите нива, като трябва да се има предвид, че търговците вече изразяват очаквания за по-слабо търсене.
Резервите за седмицата, завършваща на 6 септември спадат с 6,91 млн. барела, съобщи по-рано министерство на енергетиката на САЩ.

По статията работи:

Маринела Арабаджиева