НАЧАЛО » българия

Пиринско ЛЕДЕНО – новото попълнение в портфолиото на бранда

Пивото е студено филтрирано по специален метод

fb
3E news
fb
16-05-2019 01:04:00
fb

Карлсберг България разширява портфолиото на Пиринско, водещата бирена марка у нас*, с Пиринско ЛЕДЕНО пиво. Новото попълнение е студено филтрирана бира с изключително освежаващ вкус, създадена посредством специален производствен процес.

Пиринско ЛЕДЕНО се охлажда до -1⁰C по време на филтрация, което позволява дълготрайно съхранение на ароматите и придава ледено освежаващ и балансиран вкус, с приятна мека горчивина. Отличителният му хмелов аромат и златист цвят на пивото допълват усещането за освежаване и утоляващ жаждата вкус.

За визуалното ледено възприятие допринася и прозрачната бутилка на Пиринско ЛЕДЕНО. Тя прави продукта още по-разпознаваем и отличим, създавайки асоциация между опаковката и ледената й свежест.

Пиринско ЛЕДЕНО е традиционна бира от типа „лагер“, която ще се предлага на пазара от края на месец май 2019 г. Тя ще се предлага в стъклена оборотна бутилка от 0,5l, стъклена необоротна бутилка от 0,33l и PET бутилка от 1,2l.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, ZateckyHus с жатецки хмел от Чехия, френската KronenbourgBlanc, чешката BudweiserBudvar, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, утвърден в своя сегмент, в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка. От 2018 година компанията включи в асортимента си и бира без алкохол, Birell в два вкуса.

---------------------------------------------------

*Сочат данни на Нилсън България за периода януари - декември 2018 г., според които Пиринско е лидер в обем на местния бирен пазар.

 

По статията работи:

Галина Александрова