Малки производители на еленергия: КЕВР и МЕ покровителстват олигарси

Представители на 275 малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни източници и Съюза на европейските производители на зелена енергия свикват пресконференция днес. Те ще представят непознати досега , скандални според тях факти за злоупотреба в българската енергетика, водещи до повишаване на цената на такса „задължения за обществото" и оттам до по-скъп ток, предаде БНР.

Институциите не прилагат правилно законова разпоредба, което води до облагодетелстване на определени фирми за сметка на други, казват от малките електроцентрали. Те смятат, че енергийният регулатор КЕВР и Министерството на енергетиката  покровителстват недосегаеми ВЕИ-олигарси за сметка на малкия бизнес, в резултат 50 от най-малките производители на зелена електроенергия са фалирали.

Миналата седмица собственици на централи с мощност под един мегават протестираха пред Министреския съвет.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
4 коментари
 • 1 0
  4
  Знайко
  Тези малките са абсолютни нещастници и жертвени агнета за прикриване на далаверите на Теменужка. Направо ни Натеменужва с лъжи! А бе Теменужке, то е ясно като бял ден,че ги набждаваш,ама спри д аговориш глупости,че идва видьов ден. Какво се опъваш като магаре на мост, нещата стават сериозни ,сега като извадят и тези ,които не си ги засехнала по \"схемите ви\"да не се окажат приятелския ти кръг от олигарски?
  Напиши отговор
 • 1 0
  3
  Н.Д.
  А никой от управляващите не вижда, че тези 275 фирми са разкрили около 1000 работни места, инвестирали са в райони с по-висока от средната за страната безработица. И точно затова бяха наказани с промяна на изкупните цени, водещи до неизбежен фалит.
  Напиши отговор
 • 1 0
  2
  ситуацията в България
  не само в енергетиката, а във всеки сектор големите правят пари а малките загиват, закона не удря големите а винаги малките. всичко това става със съгласието и подкрепата на държавата. схемите са ясни
  Напиши отговор
 • 4 1
  1
  ВЕИ голгота
  четири години мъки, за тези мизерници, ореваха обществото. Явно че да загубиш няколко бона за бедняците, е далеч по болезнено отколкото за богатите. това не прецениха 2015-та, когато им взеха хляба. Дано намерят справедливост
  Напиши отговор